SALASSTUDIO

Silver Sanz Offices- 1993

Silver Sanz_01

The renovation project for these offices was centered on the principle of lightness. Devoid of any divisions, this office becomes a great spacious area which hosts the most vital activity of the firm. The reception desk, built in stainless steel, is planned as a suspended horizontal block which projects from a wall. The first two flights of steps are understood as a lightweight floating metallic structure.

Silver Sanz_02

Silver Sanz_03

The offices are distributed around a great central space where the administration area is located, surrounded by complementary rooms and offices on the building façade. This distribution system eliminates corridors except from the one which was intended to give privacy to the small kitchen, and allows a hidden installation system behind a false ceiling in the offices.

Silver Sanz_04

Silver Sanz_05

For the Silver Sanz offices, a product distribution company, a more urban design was planned rather than a decorative one. To begin the project, the idea of a traditional village square was adopted, acting as a node to where everything converges.

Silver Sanz_06

Silver Sanz_07

Name: Silver Sanz Offices
Year: 1993
Client: Silver Sanz
Location: Barcelona
Interior FAD Prizes in 1993
Photography: Jordi Sarrà